KLASIČNA IMPLANTOLOGIJA 2020-10-30T11:07:30+01:00

Ugradnja implantata

Implant sistemi renomiranih proizvođača – garant kvaliteta

Šta su zubni implantati?

Implantati predstavljaju najpribližniju zamenu za prirodan zub. Implantat imitira koren zuba, na njega se postavlja abatment, koji imitira krunicu zuba spremljenu za postavku “navlake”- krunice.

Kako izgleda procedura ugradnje implantata?

Ukoliko ste se odlučili za terapiju koja podrazumeva ugradnju implantata, prvi korak je 3D rendgen snimak, koji nam daje trodimenzionalnu sliku Vaše vilične kosti  (visinu, širinu, dužinu, gustinu i položaj važnih anatomskih struktura kao što su nervi i sinusi).

Radi se analiza 3D snimka, prilikom koje hirurg konstatuje stanje Vaše kosti i vrši kompjuterska merenja, kako bi utvrdio da li ste kandidat za implantate, i ukoliko jeste, određuje koja vrsta rada bi najbolje odgovarala u Vašem slučaju. Kada se s hirurgom dogovorite o vrsti rada, on dalje odabira veličinu implantata spram dimenzija Vaše vilice.

Nakon dogovora s hirurgom, istog ili narednog dana ugrađujemo implantate.

Sama procedura je jednostavna i brza, a što je najvažnije, bezbolna. Posle anesteziranja odgovarajuće regije, pravi se mali rez na desnima, kroz koji se implantat postavlja na željeno mesto. Nakon toga se rez ušiva sa par šavova.

Da li boli ugradnja implantata?

Intervencija je rutinska, radi se u lokalnoj anesteziji i naši pacijenti je veoma dobro podnose. Svaki pacijent pre zahvata dobija odgovarajuću medikamentoznu terapiju, kako bi zahvat prošao bez ikakvog stresa.

Koliko traje ugradnja implantata?

Trajanje samog zahvata zavisi od broja implantata koji se postavljaju. Za ugradnju jednog implantata potrebno je 15-20 minuta. Ono što može produžiti vreme intervencije jesu dodatne hirurške procedure poput augmentacije, sinus-lifta, PRF regenerativne terapije.

Ugradnja implantata odmah nakon vađenja zuba (imedijatna implantacija)

U velikom broju slučajeva moguće je na mesto izvađenog zuba postaviti implantat odmah nakon vađenja zuba, uz dodatak veštačke kosti. Kako bi se uopšte razmišljalo o ugradnji implantata odmah nakon vađenja zuba, potrebno je da zub koji se vadi nije pod upalom, jer bi infekcija gotovo sigurno dovela do odbacivanja implantata, što je svakako neželjeno u implantologiji.

Oporavak posle ugradnje implantata

Par dana nakon intervencije treba izbegavati čvršću hranu, kao i pušenje, ukoliko ste pušač. Hladne obloge spolja ublažiće otok, koji se, normalno, javlja nakon intervencije. Naročito je bitna higijena usta, kako bi se smanjila mogućnost infekcije.

Posle ugradnje neophodno je da prođe neko vreme, najčešće tri meseca, da bi implantat “srastao” sa kosti. Nakon tog perioda moguće je na implantate postaviti krunice ili mostove.

Zubni implantati – rok trajanja i garancija

Uz pravilno održavanje oralne higijene i pridržavanje saveta, implantati bi trebalo da traju praktično celog života, pa su zbog toga najbolje moguće rešenje za saniranje zuba koji nedostaju.

Našim pacijentima nudimo isključivo implantate koji su dugo prisutni na tržištu – izraelskog proizvođača implantata MIS seven,  američkog proizvođača Bicon, kao i premijum implantate švajcarskog proizvođača Straumann, koje se odlično nadopunjuju i zajedno daju najširi spektar protetskih rešenja za pacijente. U ponudi imamo i implantate drugih proizvođača, pošaljite nam upit.

Od svih proizvođača dobijate doživotnu garanciju* na pucanje implantata, a od ordinacije dobijate 10 godina garancije na vezu implantata sa Vašom kosti.

*Garancija važi uz redovne kontrole na šest meseci, koje možete obaviti i kod drugog stomatologa, ukoliko niste rezident Republike Srbije.

Zubni implantati – cena

  • Implantat MIS seven iznosi 34.800 RSD (okvirno 290 €)
  • Implantat Bicon USA iznosi 47.000 RSD (okvirno 390 €)
  • Implantat Straumann iznosi 60.000 RSD (okvirno 500 €)