fbpx
PROTEZE PODRŽANE IMPLANTATIMA2021-10-13T15:05:56+02:00

Proteze na implantatima

Zaboravite na ispadanje proteza prilikom smeha, govora ili žvakanja! Proteze podržane implantatima nude najbolji odnos cene i kvaliteta.

Šta su to proteze na implantatima?

Proteze na implantatima su praktično veoma gracilne totalne proteze na dva implantata, a predstavljaju jedno od najkomfornijih rešenja i preporod za pacijente koji dugo nose totalne proteze i umorni su od neprijatnosti koje sobom nosi totalna proteza.

Najveća prednost proteza na implantatima u odnosu na klasične totalne proteze jeste što ove proteze ne mogu da spadnu prilikom govora ili žvakanja, s obzirom na to da su zakopčane za implantate pomoću specijalno dizajniranih dugmića, tzv. lokatora.

Za izradu ovih proteza prethodno je potrebno u donjoj vilici ugraditi  dva, a u gornjoj četiri implantata. Proteze na implantatima se lako skidaju i održavaju u kućnim uslovima, gotovo na isti način kao i klasične totalne proteze.

Zubne proteze bez nepca

Proteze na implantatima se u gornjoj vilici postavljaju na četiri implantata i to pruža mogućnost da se ta proteza izradi, gotovo u potpunosti, bez nepčanog dela. Ovakve proteze su tanje i udobnije od klasičnih proteza, s obzirom na to da ih stabilizuju implantati, a ne isključivo vakuum, kao kod klasičnih proteza.

Procedura izrade proteze na implantatima

Izradi proteze na implantatima prethodi ugradnja implantata. Procedura ugradnje je ista  kao i za potrebe izrade bilo kog drugog protetskog rada. Više o ugradnji implantata možete pročitati ovde.

Nakon ugradnje implantata, u većini slučajeva, potrebno je sačekati tri meseca do kačenja proteze na implantate, kako bi se obezbedilo dovoljno vremena implantatima da srastu sa kosti. Dok pacijent čeka da implantati srastu, ta tri meseca može da se služi protezom kao klasičnom totalnom protezom.

Proteze na implantatima se izrađuju na isti način kao i klasične, s tim što se na kraju u gotove proteze ugrađuje kopča, koja naleže na implantat koji se nalazi u ustima pacijenta.

Koliko koštaju proteze na implantatima?

U cenu proteze na implantatima uključeni su implantati (2 za donju i 4 za gornju vilicu) proteza, komponente za kačenje proteze na implantate, kao i aktivacija proteze na implantate.

  • Za gornju vilicu cena je: 260.000 RSD (okvirno 2.203 €)
  • Za donju vilicu cena je: 154.000 RSD (okvirno 1.305 €)

*U cenu nisu uračunati troškovi rendgen snimanja, specijalističkog pregleda, pojačavanja kosti (augmentacije), sinus-lifta, vađenja zuba i drugih pripremnih procedura koje se rade isključivo po potrebi, u zavisnosti od datog slučaja.

Interesuje vas okvirna cena za Vaš slučaj?
zubni implanti cena novi sad

CENOVNIK

Pogledajte cenovnik naših stomatoloških usluga. U toku je promotivni period za zubne implante i bezmetalne krunice!

SAZNAJTE VIŠE

DENTALNI TURIZAM

Organizujemo hotelski smeštaj tokom trajanja stomatoloških intervencija

SAZNAJTE VIŠE
zubni implanti garancija

DOŽIVOTNA GARANCIJA

Na sve usluge dajemo višegodišnju garanciju, a na zubne implantate dobijate doživotnu garanciju!

SAZNAJTE VIŠE
Go to Top