MOBILNI APARATI 2020-03-25T16:14:48+01:00

Aparatići za mlađu decu

Izrađujemo klasične mobilne aparate za mlađu decu u željenoj boji i dezenu

Šta su mobilni aparati (proteze, aparatići) za ispravljanje zuba kod dece?

Mobilni aparatići služe za ispravljanje zuba kod dece i mlađih osoba. Nose se čitav dan i noć, izuzev kada dete jede i održava higijenu zuba. Nazivamo ih mobilnim aparatićima, jer dete može u kućnim uslovima da ih skine i vrati u usta, po potrebi.

Koliko traje ispravljanje zuba?

U zavisnosti od slučaja do slučaja, terapija mobilnim aparatima traje oko dve godine, nekon čega se ili završava, ukoliko je u pitanju manja nepravilnost, ili se pristupa izradi novog aparata i terapija se nastavlja.

U nekim slučajevima, kada je dete u fazi intenzivnog razvoja vilica i nicanja velikog broja zuba, aparatić je potrebno zameniti i ranije, nakon što lekar proceni da je dete „preraslo“ stari aparatić.

Održavanje dečije proteze (aparata, aparatića)

Aparatići za ispravljanje zuba održavaju se isključivo detaljnim ispiranjem čistom vodom, a jednom nedeljno mogu se oprati blagim tečnim sapunom za ruke, bez korišćenja četkice.

Kako su napravljeni od akrilata (vrsta plastike), ne smeju se prati agresivnim niti abrazivnim sredstvima, niti potapati u bilo kakve hemikalije. Takođe, ne treba ih ribati četkicom, jer se na taj način stvaraju mikroogrebotine u kojima se nastanjuju bakterije i aparatić poprima neprijatan miris.

Koliko košta ispravljanje zuba mobilnim protezama (aparatima, aparatićima)?

  • Cena jednog mobilnog aparatića, s uračunatim kontrolama, iznosi 37.500 RSD (okvirno 312 €).

*Nakon što dete „preraste“ aparatić, izrađuje se novi, koji se posebno naplaćuje po redovnom cenovniku.