fbpx
INVISALIGN®2021-02-25T12:38:28+01:00

Nevidljivi aparati

Niko ne mora da zna – revolucionarna Invisalign® ortodontska tehnika

Šta je Invisalign® – nevidljivi aparat za ispravljanje zuba? 

Invisalign® nevidljivi aparati služe za ispravljanje manjih nepravilnosti položaja zuba. Napravljeni su od tanke, providne plastike, glatke na dodir i udobne za nošenje. Podsećaju na folije za izbeljivanje zuba i folije koje se izrađuju za pacijenate koji škripe zubima. Ono što ovaj način ispravljanja zuba izdvaja u odnosu na nošenje fiksne proteze sa breketima, žicama i gumicama jeste to što su folije na zubima neprimetne.

Kako Invisalign® nevidljivi aparati za ispravljanje zuba deluju?

Invisalign® folije rade na principu blagog pritiska na zube i na taj način ih pomeraju. Folije se izrađuju individualno za svakog pacijenta na osnovu otiska zuba. Prave se tako da odgovaraju novom željenom položaju zuba i na taj način pritiskom deluju na zub i pomeraju ga u željeni položaj. Ovaj proces je, naravno, postepen i isplaniran, raspoređen tako da se zub malo po malo pomera u novi položaj.

Proces ispravljanja zuba folijama podeljen je na mesečne intervale. Svakog meseca pacijent dobija novi set folija, koje menja na 7 do 14 dana. Kada prođete prvi set folija, dolazite u ordinaciju, uzima se otisak novonastale situacije i dobijate novi set folija za dalje pomeranje zuba. Ovaj proces se ponavlja svakog meseca do postizanja željenih rezultata.

Kada prvi put stavite novu foliju, osetićete jači pritisak na zube. S vremenom, kako se zub pomera u novi položaj, ovaj pritisak će se smanjiti. Sami ćete moći da primetite kako sada zub odgovara novom položaju i tada prelazite na nošenje sledeće folije. Ortodont na mesečnoj kontroli prati ovaj proces i planira novi položaj za svaki zub.

Kome su namenjeni Invisalign® nevidljivi aparati za ispravljanje zuba?

Invisalign® folije namenjene su osobama koje imaju lakše i srednje teške nepravilnosti položaja zuba, a žele da zube dovedu u pravilan položaj bez nošenja fiksih aparatića koji se vide.

Ove folije mogu se primenjivati u kombinaciji s fiksnim aparatićima, kada se neka teža nepravilnost najpre nekoliko meseci tretira fiksnim aparatićem, a zatim se terapija dovršava folijama.

Koliko dugo traje terapija nevidljivim aparatom?

U zavisnosti od toga kakva je nepravilnost položaja zuba u pitanju, period nošenja ovih folija može biti od 6 do 18 meseci, a za to vreme kod pacijenta promenimo između 18 i 30 folija.

Koliko košta ispravljanje zuba nevidljivim aparatom?

  • Invisalign® cena terapije zavisi od broja upotrebljenih folija. Naplaćuje se po foliji, a koliko je folija potrebno ćemo znati nakon pregleda, analize modela, fotogalerija i otisaka.

CENOVNIK

Pogledajte cenovnik naših stomatoloških usluga. U toku je promotivni period za zubne implante i bezmetalne krunice!

ODLOŽENO PLAĆANJE

Vaše zdravlje ne može da čeka! Plaćanje je moguće čak na 60 jednakih mesečnih rata!

DOŽIVOTNA GARANCIJA

Na sve usluge dajemo višegodišnju garanciju, a na zubne implantate dobijate doživotnu garanciju!

Go to Top