fbpx
ZUBNI IMPLANTI2022-07-08T14:42:38+02:00

Zubni implanti

Zubni implanti renomiranih proizvođača

zubni implanti novi sad, zubni implanti cena novi sad, zubni implanti povoljno, najjeftiniji zubni implanti, zubni implanti garancija, zubni implanti iskustva, zubni implanti srbija, zubni implanti beograd

Šta su zubni implanti?

Zubni implanti predstavljaju najpribližniju zamenu za prirodan zub. Zubni implant imitira koren zuba, na njega se postavlja abatment (protetska nadogradnja), koji imitira krunicu zuba spremljenu za postavku „navlake“- krunice.

Zubni implanti Novi Sad

Kako se ugrađuju zubni implanti?

Ukoliko ste se odlučili za terapiju koja podrazumeva ugradnju zubnog implanta, prvi korak je 3D rendgen snimak, koji nam daje trodimenzionalnu sliku Vaše vilične kosti  (visinu, širinu, dužinu, gustinu i položaj važnih anatomskih struktura kao što su nervi i sinusi). Radi se analiza 3D snimka, prilikom koje hirurg konstatuje stanje Vaše kosti i vrši kompjuterska merenja, kako bi utvrdio da li ste kandidat za zubne implante, i ukoliko jeste, određuje koja vrsta rada bi najbolje odgovarala u Vašem slučaju. Kada se sa hirurgom dogovorite o vrsti rada, on dalje odabira veličinu zubnih implantata spram dimenzija Vaše vilice. Nakon dogovora sa hirurgom, istog ili narednog dana ugrađujemo zubne implante. Sama procedura je jednostavna i brza, a što je najvažnije, bezbolna. Posle anesteziranja odgovarajuće regije, pravi se mali rez na desnima, kroz koji se zubni implant postavlja na željeno mesto. Nakon toga se rez ušiva sa par šavova.

Da li boli ugradnja implanta?

Intervencija je rutinska, radi se u lokalnoj anesteziji i naši pacijenti je veoma dobro podnose. Svaki pacijent pre zahvata dobija odgovarajuću medikamentoznu terapiju, kako bi zahvat prošao bez ikakvog stresa.

Koliko traje ugradnja zubnih implanata?

Trajanje samog zahvata zavisi od broja implanata koji se postavljaju. Za ugradnju jednog implanta potrebno je 15-20 minuta. Ono što može produžiti vreme intervencije jesu dodatne hirurške procedure poput augmentacije, sinus-lifta, PRF regenerativne terapije.

Da li se zubni implanti mogu ugraditi odmah nakon vađenja zuba?

U velikom broju slučajeva moguće je na mesto izvađenog zuba postaviti zubni implant odmah nakon vađenja zuba, uz dodatak veštačke kosti. Kako bi se uopšte razmišljalo o ugradnji implanta odmah nakon vađenja zuba, potrebno je da zub koji se vadi nije pod upalom, jer bi infekcija gotovo sigurno dovela do odbacivanja implanta, što je svakako neželjeno u implantologiji.

Kako izgleda oporavak nakon što su ugrađeni zubni implanti?

Par dana nakon intervencije treba izbegavati čvršću hranu, kao i pušenje, ukoliko ste pušač. Hladne obloge spolja ublažiće otok, koji se, normalno, javlja nakon intervencije. Naročito je bitna higijena usta, kako bi se smanjila mogućnost infekcije. Posle ugradnje neophodno je da prođe neko vreme, najčešće tri meseca, da bi implant „srastao“ sa kosti. Nakon tog perioda moguće je na implante postaviti krunice ili mostove.

Zubni implanti – vek trajanja i garancija

Uz pravilno održavanje oralne higijene i pridržavanje saveta, zubni implanti bi trebalo da traju praktično celog života, pa su zbog toga najbolje moguće rešenje za saniranje zuba koji nedostaju. Našim pacijentima nudimo isključivo implante koji su dugo prisutni na tržištu – izraelskog proizvođača implanata MIS seven (u vlasništvu američke Dentsply Sirona grupe),  američkog proizvođača Bicon, kao i premijum implante švajcarskog proizvođača Straumann, koje se odlično nadopunjuju i zajedno daju najširi spektar protetskih rešenja za pacijente. U ponudi imamo i implante drugih proizvođača, pošaljite nam upit. Od svih proizvođača dobijate doživotnu garanciju* na pucanje implanata, a od ordinacije dobijate godinu dana garancije na vezu zubnog implanta sa Vašom kosti, kako na implantat tako i na protetsku nadogradnju. *Garancija važi uz redovne kontrole na šest meseci, koje možete obaviti i kod drugog stomatologa, ukoliko niste rezident Republike Srbije. Vezano za sve detalje uslova i trajanja garancija možete se informisati telefonskim pozivom radnim danima u vremenu od 08h do 16h.

Zubni implanti Novi Sad – cena

  • Zubni implant MIS standard iznosi 38.000 RSD (okvirno 325 €)
  • Zubni implant MIS premium iznosi 43.000 RSD (okvirno 365 €)
  • Zubni implant Bicon USA iznosi 47.000 RSD (okvirno 398 €)
  • Zubni implant Straumann iznosi 60.000 RSD (okvirno 508 €)
  • Zubni implant Straumann SLActive iznosi 67.000 RSD (okvirno 567 €)
Interesuje vas okvirna cena za Vaš slučaj?
zubni implanti cena novi sad

CENOVNIK

Pogledajte cenovnik naših stomatoloških usluga. U toku je promotivni period za zubne implante i bezmetalne krunice!

SAZNAJTE VIŠE

DENTALNI TURIZAM

Organizujemo hotelski smeštaj tokom trajanja stomatoloških intervencija

SAZNAJTE VIŠE
zubni implanti garancija

DOŽIVOTNA GARANCIJA

Na sve usluge dajemo višegodišnju garanciju, a na zubne implantate dobijate doživotnu garanciju!

SAZNAJTE VIŠE
Go to Top