fbpx
BEZMETALNE KRUNICE2022-07-18T14:54:40+02:00

Bezmetalne krunice

CAD-CAM Zirconium – Vrhunska estetika pomoću poslednje reči tehnologije

Šta su cirkonijumske i bezmetalne krunice?

Cirkonijumske krunice su vrsta zubnih krunica koje se izrađuju rezanjem u CAD-CAM tehnici, čitave krunice iz cirkonijumskog bloka ili rezanjem u CAD-CAM tehnici samo kapice iz cirkonijumskog bloka, te prektivanjem te kape keramikom u željenoj nijansi.

Bezmetalne krunice izrađuju se rezanjem čitave krunice iz keramičkog bloka ili pečenjem čitave krunice od keramike, bez korišćenja metala ili cirkonijuma kao podloge.

Zavisi od Vašeg zagriza, regije u kojoj se krunica radi i boje Vašeg prirodnog zuba. Stomatolog će Vas posavetovati koja bi od ovih krunica bila pravi izbor za Vas.

bezmetalne krunice novi sad

Razlika između cirkonijumskih, bezmetalnih i metalokeramičkih krunica

Cirkonijumske i bezmetalne krunice se veoma malo razlikuju, kako u proceduri izrade, tako i u estetskom pogledu, a cena im je ista. Ove dve vrste krunice se u odnosu na metalokeramičke krunice značajno razlikuju u pogledu daleko bolje estetike, pa samim tim i više cene u odnosu na metalokeramičke krunice.

Cirkonijumske i bezmetalne krunice – iskustva pacijenata

Dosadašnja iskustva pacijenata koji su se odlučili da urade kod nas cirkonijumske ili bezmetalne krunice izuzetno su pozitivna. Pacijenti koji su stare metalokeramičke krune i mostove menjali cirkonijumskim bili su oduševljeni značajno boljom estetikom, i u smislu boje i u smislu oblika zuba.

S obzirom na to da je kod metalokeramičkih krunica podloga keramici metal, koji je tamnosive boje, potrebno je naneti dosta više keramike kako bi se neutralisala siva boja metala i postigla željena nijansa.

Kod cirkonijumskih krunica podloga keramici je cirkonijum, koji je boje prirodnog zuba, te je potrebno naneti samo tanak sloj keramike, koja zubu daje transparenciju i željenu nijansu. Iz tog razloga bezmetalne i cirkonijumske krunice daleko vernije imitiraju boju i izgled prirodnog zuba, što je pacijentima naročito važno u liniji osmeha.

Cirkonijumske i bezmetalne krunice – cena

  • Cena cirkonijumskih i bezmetalnih krunica iznosi 22.000 RSD (okvirno 186 €).
Interesuje vas okvirna cena za Vaš slučaj?
zubni implanti cena novi sad

CENOVNIK

Pogledajte cenovnik naših stomatoloških usluga. U toku je promotivni period za zubne implante i bezmetalne krunice!

SAZNAJTE VIŠE

DENTALNI TURIZAM

Organizujemo hotelski smeštaj tokom trajanja stomatoloških intervencija

SAZNAJTE VIŠE
zubni implanti garancija

DOŽIVOTNA GARANCIJA

Na sve usluge dajemo višegodišnju garanciju, a na zubne implantate dobijate doživotnu garanciju!

SAZNAJTE VIŠE
Go to Top