METAL-KERAMIKA 2020-03-25T16:07:43+01:00

Metalkeramika

Najčešći izbor naših pacijenata su metalokeramičke krunice

Šta su metalokeramičke krunice i mostovi?

Metalokeramičke krunice izrađuju se tako što se keramikom u boji zuba, sa svih strana, prekriva metalna kapica. Metalne kapice mogu se izrađivati ručno ili u CAD-CAM tehnici. Kod nas preferiramo izradu u CAD-CAM tehnici, s obzirom na to da su krunice rađene na taj način preciznije i idealno naležu na zub, te ne ostaje zazor između zuba i krunice u kojem se s vremenom nakupljaju bakterije.

Ko je kandidat za metalokeramičke krunice i mostove?

Metalkeramika je zbog svoje čvrstine idealan materijal za izradu mostova u bočnim regijama vilica kada nedostaje jedan ili više zuba, te je bezuba polja potrebno „premostiti“ i popuniti novim zubom.

Metalkeramika se primenjuje i u ulepšavanju osmeha, pacijenti je često biraju i za prednje zube, s obzirom na veoma dobar odnos cene i kvaliteta.

Takođe, metalkeramika je nezamenljiva prilikom izrade tzv. kombinovanih radova, gde se na metalokeramički most, pomoću „drikera“, tj. atečmena, kači vironit proteza, s metalnom osnovom. Više o kombinovanim radovima možete pročitati u našem odeljku kombinovani radovi

Vek trajanja metalokeramičkih krunica i mostova

Krunice i mostovi rađeni od metalkeramike su veoma postojani i očekivani vek trajanja im je i preko 10 godina. Mi dajemo pet godina garancije na sve naše protetske radove.

Metalokeramičke krunice i mostovi – cena

  • Cena jedne metalokeramičke krunice iznosi 9.000 RSD (okvirno 75 €).