fbpx
MOBILNI APARATI2021-02-25T12:39:22+01:00

Aparatići za mlađu decu

Izrađujemo klasične mobilne aparate za mlađu decu u željenoj boji i dezenu

Šta su mobilni aparati (proteze, aparatići) za ispravljanje zuba kod dece?

Mobilni aparatići služe za ispravljanje zuba kod dece i mlađih osoba. Nose se čitav dan i noć, izuzev kada dete jede i održava higijenu zuba. Nazivamo ih mobilnim aparatićima, jer dete može u kućnim uslovima da ih skine i vrati u usta, po potrebi.

Koliko traje ispravljanje zuba?

U zavisnosti od slučaja do slučaja, terapija mobilnim aparatima traje oko dve godine, nekon čega se ili završava, ukoliko je u pitanju manja nepravilnost, ili se pristupa izradi novog aparata i terapija se nastavlja.

U nekim slučajevima, kada je dete u fazi intenzivnog razvoja vilica i nicanja velikog broja zuba, aparatić je potrebno zameniti i ranije, nakon što lekar proceni da je dete „preraslo“ stari aparatić.

Održavanje dečije proteze (aparata, aparatića)

Aparatići za ispravljanje zuba održavaju se isključivo detaljnim ispiranjem čistom vodom, a jednom nedeljno mogu se oprati blagim tečnim sapunom za ruke, bez korišćenja četkice.

Kako su napravljeni od akrilata (vrsta plastike), ne smeju se prati agresivnim niti abrazivnim sredstvima, niti potapati u bilo kakve hemikalije. Takođe, ne treba ih ribati četkicom, jer se na taj način stvaraju mikroogrebotine u kojima se nastanjuju bakterije i aparatić poprima neprijatan miris.

Koliko košta ispravljanje zuba mobilnim protezama (aparatima, aparatićima)?

  • Cena jednog mobilnog aparatića, s uračunatim kontrolama, iznosi 340-450€ (Cena je viša ako se koristi Delerova maska, hyrax, dva aparata, …). Plaća se u celosti kada se počne ortodontska terapija.

CENOVNIK

Pogledajte cenovnik naših stomatoloških usluga. U toku je promotivni period za zubne implante i bezmetalne krunice!

ODLOŽENO PLAĆANJE

Vaše zdravlje ne može da čeka! Plaćanje je moguće čak na 60 jednakih mesečnih rata!

DOŽIVOTNA GARANCIJA

Na sve usluge dajemo višegodišnju garanciju, a na zubne implantate dobijate doživotnu garanciju!

Go to Top