PROTEZE 2020-03-25T16:09:58+01:00

Proteze

Izrađujemo sve vrste klasičnih mobilnih proteza

Šta su zubne proteze?

Zubne proteze služe da nadoknadimo jedan, više ili pak sve zube koji nedostaju. Pacijent može kod kuće da ih po potrebi skine radi održavanja higijene.

S obzirom na to da kod nas u ponudi imamo niz daleko savremenijih i komfornijih, definitivnih rešenja za nadoknadu zuba, proteze najčešće izrađujemo kao privremena rešenja pacijentima koji čekaju npr. definitivni protetski rad na implantatima.

Koje vrste proteza postoje?

  • Klasične akrilatne totalne i parcijalne proteze
  • Vironit proteze
  • Proteze na implantatima

Totalne proteze (parcijalne proteze)

Ekonomično rešenje za pacijente koji su izgubili sve ili većinu svojih zuba. Izrađujemo totalne i parcijalne proteze od akrilata i od defleksa (silikonske proteze).

Vironit (vizil) proteze

Vironit proteze su tanje i čvršće od akrilatnih, a najčešće ih radimo u okviru kombinovanih radova, koji se pomoću „drikera“, tj. atečmena kopčaju za metalokeramički most. Više o kombinovanim radovima možete pročitati u odeljku kombinovani radovi

Proteze na implantatima

Proteze na implantatima – moderno, komforno i idealno rešenje za pacijente s nestabilnim totalnim protezama. Više o protezama na implantatima možete pročitati u našem odeljku proteze na implantatima

Cena zubne proteze

  • Totalne proteze – cena 24.000 RSD (okvirno 200 €).
  • Vironit proteza – cena 37.000 RSD (okvirno 308 €).
  • Proteza na implantatima – cena za gornju vilicu 140.000 RSD (okvirno 1.166 €), cena za donju vilicu 110.000 RSD (okvirno 916 €).