fbpx
NEVIDLJIVI APARATI2022-02-09T15:03:26+01:00

Nevidljivi aparati

Niko ne mora da zna – revolucionarna ortodontska tehnika ispravljanja zuba providnim folijama!

Šta je nevidljivi aparat za ispravljanje zuba? 

Nevidljivi aparati služe za ispravljanje manjih nepravilnosti položaja zuba. Napravljeni su od tanke, providne plastike, glatke na dodir i udobne za nošenje. Podsećaju na folije za izbeljivanje zuba i folije koje se izrađuju za pacijenate koji škripe zubima. Ono što ovaj način ispravljanja zuba izdvaja u odnosu na nošenje fiksne proteze sa breketima, žicama i gumicama jeste to što su folije na zubima neprimetne.

Kako nevidljivi aparati za ispravljanje zuba deluju?

Folije za ispravljanje zuba rade na principu blagog pritiska na zube i na taj način ih pomeraju. Folije se izrađuju individualno za svakog pacijenta na osnovu otiska zuba. Prave se tako da odgovaraju novom željenom položaju zuba i na taj način pritiskom deluju na zub i pomeraju ga u željeni položaj. Ovaj proces je, naravno, postepen i isplaniran, raspoređen tako da se zub malo po malo pomera u novi položaj.

Proces ispravljanja zuba folijama podeljen je na mesečne intervale. Svakog meseca pacijent dobija novi set folija, koje menja na 7 do 14 dana. Kada prođete prvi set folija, dolazite u ordinaciju, uzima se otisak novonastale situacije i dobijate novi set folija za dalje pomeranje zuba. Ovaj proces se ponavlja svakog meseca do postizanja željenih rezultata.

Kada prvi put stavite novu foliju, osetićete jači pritisak na zube. S vremenom, kako se zub pomera u novi položaj, ovaj pritisak će se smanjiti. Sami ćete moći da primetite kako sada zub odgovara novom položaju i tada prelazite na nošenje sledeće folije. Ortodont na mesečnoj kontroli prati ovaj proces i planira novi položaj za svaki zub.

Kome su namenjeni nevidljivi aparati za ispravljanje zuba?

Folije za ispravljanje zuba namenjene su osobama koje imaju lakše i srednje teške nepravilnosti položaja zuba, a žele da zube dovedu u pravilan položaj bez nošenja fiksih aparatića koji se vide.

Ove folije mogu se primenjivati u kombinaciji s fiksnim aparatićima, kada se neka teža nepravilnost najpre nekoliko meseci tretira fiksnim aparatićem, a zatim se terapija dovršava folijama.

Koliko dugo traje terapija nevidljivim aparatom?

U zavisnosti od toga kakva je nepravilnost položaja zuba u pitanju, period nošenja ovih folija može biti od 6 do 18 meseci, a za to vreme kod pacijenta promenimo između 18 i 30 folija.

Koliko košta ispravljanje zuba nevidljivim aparatom?

  • Cena terapije zavisi od broja upotrebljenih folija. Naplaćuje se 50€ po foliji, a koliko je folija potrebno ćemo znati nakon pregleda, analize modela, fotogalerija i otisaka.
Interesuje vas okvirna cena za Vaš slučaj?
zubni implanti cena novi sad

CENOVNIK

Pogledajte cenovnik naših stomatoloških usluga. U toku je promotivni period za zubne implante i bezmetalne krunice!

SAZNAJTE VIŠE

ODLOŽENO PLAĆANJE

Vaše zdravlje ne može da čeka! Plaćanje je moguće čak na 12 jednakih mesečnih rata!

SAZNAJTE VIŠE
zubni implanti garancija

DOŽIVOTNA GARANCIJA

Na sve usluge dajemo višegodišnju garanciju, a na zubne implantate dobijate doživotnu garanciju!

SAZNAJTE VIŠE
Go to Top