fbpx
ALL ON 4 – ALL ON 62022-08-16T11:29:00+02:00

ALL ON 4

Ovom revolucinarnom metodom rešavamo potpunu bezubost fiksnim rešenjem u samo 48 h

Šta je ALL ON 4 ili sve na 4 implantata?

Koncept ALL ON 4/ALL ON 6 podrazumeva ugradnju implantata, nakon koje se odmah pristupa izradi privremenog akrilatnog mosta, te pacijent već nakon 72 sata od postavke implantata dobija most zašrafljen na implantate.

Kako se prilikom ovog zahvata krajnji implantati postavljaju pod posebnim uglom, izbegavaju se opsežne intervencije podizanja sinusa.

U gornjoj vilici se, po pravilu, postavlja 6 implantata, dok je u donjoj vilici dovoljna postavka 4 implantata.

U retkim slučajevima, kada su izuzetno povoljni uslovi za ugradnju implantata, mogu se i u gornjoj vilici postaviti 4 implantata, koji će nositi most, što hirurg može da proceni na osnovu 3D snimka.

Da li sam kandidat za ALL ON 4?

Ova metoda je preporučljiva kod pacijenata koji imaju dugogodišnju bezubost i veliki gubitak kosti.

Najveća prednost ALL ON 4 koncepta je izbegavanje velikih dodavanja veštačke kosti i podizanja poda sinusa, koji su kod bezubih pacijenata gotovo neophodni kada se radi klasična implantacija.

Postavkom implantata pod uglom od 45° zaobilazimo sinuse i na taj način izbegavamo podizanje sinusa (sinus-lift).

Da li zube dobijam istoga dana?

Nakon implantacije zubi se dobijaju u roku od 48, a najviše 72 sata od ugradnje implantata.

Potrebno je znati da nakon ugradnje implantata ne postoje uvek uslovi da se implantati odmah (48-72 h od implantacije) opterete, pa postoji mogućnost da bi se na izradu rada na implantatima moralo čekati četiri do šest meseci. Ovakve situacije, gde se od imedijatnog opterećenja (izrade mosta u 48 h nakon intervencije) odustaje, nismo u mogućnosti uvek da predvidimo unapred, uprkos postojanju 3D snimka, jer je ponekad tvrdoća i gustina kosti (koju nije moguće proceniti na 3D snimku) neadekvatna i ne daje implantatima dovoljnu stabilnost, da bi odmah mogli biti opterećeni. U ovakvim slučajevima se od imedijatnog opterećenja odustaje, kako bi se očuvalo zdravlje pacijenta i postigao krajnji željeni uspeh i cilj terapije, a to je prihvatanje implantata, njihovo čvrsto srastanje sa kosti i izrada protetskog rada na tim implantatima.

Ukoliko iz bilo kog razloga dođe do odustajanja od prvobitnog plana, pacijentu se izrađuje privremena proteza, koja se ne vezuje za implantate, a koja će poslužiti narednih četiri do šest meseci, odnosno do izrade planiranog rada.

ALL ON 4 – Iskustva pacijenata

Kako je veliki broj ovakvih radova s odličnim rezultatima iza nas, prenosimo Vam iskustva naših pacijenata, koji su se odlučili na ovu vrstu usluge.

Većina pacijenata navodi da je dan implantacije najnaporniji, te je važno imati uobičajen obrok sat vremena pre intervencije, a opet, ne treba se ni prejesti. Takođe, bitno je na intervenciju doći u udobnoj garderobi, jer ćete u ordinaciji, uz nekoliko pauza, provesti dobar deo dana.

Poželjno je da dođete bez šminke i jakih parfema.

Pacijenti, takođe, navode da im je veoma značilo mišljenje bliske osobe prilikom probe protetskog rada, te ukoliko ste u mogućnosti, povedite Vama blisku osobu na probu zuba (raspitajte se kod lekara koji vodi Vaš slučaj kada je tačno proba zuba planirana).

Od pacijenata smo saznali da im oporavak od intervencije nije previše teško pao, s obzirom na to da su bili pod utiskom novog osmeha, koji su vratili na lice u svega dva-tri dana.

ALL ON 4 – Cena

  • Cena za donju vilicu ALLON4 iznosi 235.000 RSD (okvirno 1.990 €) – prva faza
  • Cena za gornju vilicu ALLON6 iznosi 335.000 RSD (okvirno 2.840 €) – prva faza

*U cene su uračunati implantati, multi-unit abatmenti, protetske komponente i ultra laki akrilatni most (privremeno rešenje dok se čeka da se steknu uslovi za opterećenje implantata), a cena ne obuhvata dodatne usluge poput rendgen snimaka, pregleda, vađenja zuba, veštačke kosti, membrane i sl. Cena definitivnog rada je uslovljena sa puno različitih faktora i najbolje je da pozovete ordinaciju kako biste se detaljnije informisali.

Interesuje vas okvirna cena za Vaš slučaj?
zubni implanti cena novi sad

CENOVNIK

Pogledajte cenovnik naših stomatoloških usluga. U toku je promotivni period za zubne implante i bezmetalne krunice!

SAZNAJTE VIŠE

DENTALNI TURIZAM

Organizujemo hotelski smeštaj tokom trajanja stomatoloških intervencija

SAZNAJTE VIŠE
zubni implanti garancija

DOŽIVOTNA GARANCIJA

Na sve usluge dajemo višegodišnju garanciju, a na zubne implantate dobijate doživotnu garanciju!

SAZNAJTE VIŠE
Go to Top